ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen pokorio i Veliku Britaniju

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobedink je trke za Veliku nagradu Velike Britanije. Holanđanin je u „Silvestonu“ nastavio svoju surovu dominaciju i upisao šestu uzastopnu pobedu, a 43. ukupno u karijeri.

Njemu su se na pobedničkom postolju pridružili Lando Noris iz Meklarena i Luis Hamilton iz Mercedesa.

Formula 1 on Twitter: „RACE REPORT: Verstappen takes his eighth win of the season as Norris and Hamilton share the podium honours at home #BritishGP #F1 https://t.co/8hV4zvFJIy“ / Twitter

Kao i uvek trka u „Silvestonu“ donosi mnogo uzbuđenja pa je tako bilo i danas. Sam start je bio pun akcije, jer su je Ferštapen ispustio prvo mesto. Jako pametno napao ga je Lando Noris, a potom i Oskar Pjastri. Ipak, vođstvo Norisa trajalo je samo pet krugova nakon kojeg je Ferštapen vratio prvo mesto i više ga nije ispuštao.

Trku je svakako obeležio incident u kojem je učestvovao Kevin Magnusen. Naime, Magnusenov bolid se u jednom trenutku zapalio što je prouzrokovalo izlazak bezbednostnog vozila.

Formula 1 on Twitter: „SAFETY CAR DEPLOYED (LAP 34/52) Magnussen grinds to a halt, and the Safety Car comes out! #BritishGP #F1 https://t.co/oHPKfLq3gr“ / Twitter

Iz cele te priče najviše je profitirao Luis Hamilton koji je imao posebnu taktiku, no ovaj incident mu je pomogao da se na kraju domogne trećeg mesta. Bilo je borbe između Norisa i njega, ali ipak je mlađi Britanac sve odbio i na kraju završio drugi.

Oskar Pjastri je imao sjajan start, sjajnu trku no na kraju je ostao bez podijuma. Peti je bio Džordž Rasel iz Mercedesa, a prvih deset su kompletirali Serhio Peres, Fernando Alonso, Alek Albon, Šarl Lekler i Karlos Sains.

U generalnom plasmanu ubedljivo vodi Ferštapen sa 255 bodova. Drugi je Peres sa 146. Šampionat Formule 1 se nastavlja 23. jula kada je na programu trka za Veliku nagradu Mađarske.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje