petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

3×3: Ovo je sastav Srbije koji brani svetsko zlato

Bliži nam se prvo veliko reprezentativno 3×3 takmičenje – Svetsko prvenstvo koje se održava od 30. maja do 4. juna 2023. na Rathausplacu u Beču.

Petostruki svetski šampion Srbija braniće titulu u najjačem sastavu – Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić, Strahinja Stojačić. Ekipa će ponovo biti predvođena selektorom Markom Žderom, a u stručnom štabu su trener Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i fizioterapeut Stojan Subašić.

Posle velikih klupskih FIBA turnira u Japanu, Kini i na Filipinima, naša seniorska reprezentacija nastavila je pripreme za Svetsko prvenstvo u Novom Sadu, a u ponedeljak 29. maja putuje za Beč, gde dan kasnije počinje takmičenje u A grupi sa reprezentacijama Francuske, Nemačke, Brazila i Madagaskara.

Srbija prvi meč igra u utorak 30. maja u 18.40 protiv Madagaskara, a zatim od 22.05 protiv Francuske. U sredu 31. maja naš nacionalni tim odmara, a u četvrtak 1. juna od 18.15 igra protiv Nemačke, a od 20.50 protiv Brazila. U subotu 3. i nedelju 4. juna slede eliminacione runde i borbe za medalje.

U B grupi su olimpijski šampion Letonija, SAD, Austrija, Australija i Slovenija.

U C grupi su Litvanija, Belgija, Poljska, Portoriko i Izrael.

U D grupi će se takmičiti Holandija, Mongolija, Švajcarska, Japan i Mađarska.

Osvajači medalja na Svetskom prvenstvu u Beču će izboriti vize za olimpijski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje