petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Džo Konta okončala karijeru

Britanska teniserka Džoana Konta završila je profesionalnu karijeru u 30. godini.

U profi svet tenisa Konta je ušla sada već davne 2008. godine. Veoma brzo je napradovala na WTA listi, a kroz dve godine od debitantske sezone Konta je uspela da se nađe među 150 najboljih na WTA turu. Najbolji rank imala je 2017. godine kada je bila 4. teniserka sveta.

Na grend slemovima Konta je najvše dogurala do polufinala. Igrala je polufinala na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, dok je na US Openu najdalje stigla do 1/4 finala.

Karijeru je završila sa četiri osvojene grend slem titule, a čini se da je mogla mnogo više da je nisu sputale učestale povrede koje su je odvajale od terena uglavnom na duži period.

Konta se obratila i fanovima:

Zahvalna. To je reč koju sam najčešće koristila tokom karijere i reč koja najbolje opisuje kraj iste. Mojoj karijeri je došao kraj i vrlo sam zahvalna na svemu jer su sve činjenice ukazivale na to da neću uspeti u ovom sportu. Ipak, imala sam sreće da upoznam neke divne ljude koji su uticali na mene i na to da ostanem u tenisu. Mnogo sam zahvalna što sam ih upoznala, a oni vrlo dobro znaju ko su. Zahvalna sam na svemu„, napisala je Džoana Konta.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje