četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Drama u Madridu, Kukuškin doneo prednost Kazahstanu

Teniska selekcija Kazahstana povela je sa 1-0 u četvrtfinalnom duelu protiv Srbije. Prvi bod Kazahstanu doneo je Mihail Kukuškin koji je posle mnogo drame savladao Miomira Kecmanovića. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 4:6 7:6 (13:11).

Kecmanović na svom debiju za reprezentaciju nije uspeo da pobedi, a bio je veoma blizu.

Bolje otvaranje meča imao je Kecmanović koji pravi brejk na samom startu meča. Ipak, Kukuškin se sredinom seta vraća i od tog trenutka servis je bio u prvom planu. Nijedan nije mnogo rizikvao i u skladu sa tim se otišlo u taj brejk koji je Kukuškin dobio rezultatom 7:5.

Početak drugog seta je bio sličan prvom samo sa obrnutim ulogama. Kukuškin pravi brejk i čini se da lomi meč u svoju korist. No, Kecmanović se nije predao i uspeo je da dočeka pad u igri protivnika. Prvo je u osmom gemu brejkom izjednačio na 4:4, a nakon toga nošen pozitivnom energijom pravi još jedan brejk za 6:4.

Treći set ponovo otvara bolje Kecmanović. Srpski teniser prvi pravi brejk za vođstvo od 3:0. Nakon toga je usledio maratonski gem Kukuškina u kojem je Kecmanović imao četiri brejk loptu. Na njegovu žalost ih nije iskoristio i to je možda bio i prelomni trenutak meča. Od tog trenutka Kukuškin je zaigrao mnogo bolje. Uspeo je Kazahstanac da vrati brejk zaostatka i na kraju u taj brejku u kojem je spasio četiri meč lopti dođe do velike pobede.

U drugom sinlu dana snage će odmeriti Novak Đoković i Aleksander Bublik, a u slučaju da Đoković pobedi pobednika meča će odlučiti se dubl između Đokovića/Ćaćića i Golubjeva/Nedovjesova.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.daviscupfinals.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje