ponedeljak, 22. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Amerikanac pojačao hrvatsku ekipu

27-godišnji centar rođen je na Long Islandu u New Yorku, nakon epizode s Polski Cukier Toruńom kao novu destinaciju odabrao je Zadar. U do sad odigranih 12 susreta u Poljskoj ligi, za 26 minuta na parketu bilježio je 15 poena, 8 skokova te po jednu asistenciju i blokadu po susretu.

Za vrijeme studiranja igrao je sveučilišnu košarku u Virginia Tech Hokiesima, da bi nakon jedne sezone prešao u Ohio State Buckeyese. Nakon završenog sveučilišnog programa igrao je za G-League momčad Golden State Warriorsa (Santa Cruz Warriors) te je poslije toga odlučio svoju karijeru nastaviti ‘preko bare’ u Europi.

Francuska, Belgija, Litva, Češka i Poljska bile su neke od država u kojima je igrao 213 centimetara visoki Amerikanac, a sada će na njegov konto iskustva biti upisan i Zadar! Najbolju utakmicu što se koševa tiče odigrao je prošle sezone u Belgijskoj ligi kada je predvodio svoje Kangoeroese do pobjede od 69:72 nad Phoenixom iz Bruxellesa s 25 poena te 16 skokova!

“U velikom nedostatku centara na europskom tržištu, baš puno ekipa traži igrača na poziciju pet, zadovoljan sam dolaskom Trevor Thompsona. Očekujem da se što prije priključi treninzima i da se što brže prilagodi da nam pomogne igrački i timski. Mi ćemo ga probati što bezbolnije uklopiti u naš sistem,” komentirao je dolazak novog centra trener Vladimir Anzulović.

Welcome to Zadar, Trevor!


Izvor: KK Zadar

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje