subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Cedevita osokoljena pobedama nad Partizanom i Valenciom želi nastavak pobedničkog niza

Košarkaši Cedevite Olimpije  u utorak u okviru 13. kola regionalne lige igraju protiv Cibone u Zagrebu.

Izabranici trenera Jurice Golemca u odličnom raspoloženju ulaze u okršaj sa Cibonom nakon pobede u Evorkupu u Španiji. Čak šestorica košarkaša Cedevite Olimpije upisali su dvocifrene poene u Španiji, a sa 24 poena, pet asistencija i četiri skoka najefikasniji zeleno-narandžasti košarkaš bio je kapiten Jaka Blažič.

Cibona je posle velikog uspeha u novoj sezoni i tri uzastopne pobede pretrpela sedam poraza u poslednjih devet utakmica. Takođe u poslednjem, 12. kolu, Zagrepčani su izgubili od Igokee, koja je u Laktašima bila bolja sa 82:72. Najbolji strelac u redovima ‘vukova’ bio je Mateo Drežnjak sa 17 poena, a statistici je dodao četiri skoka i asistencije. Najbolji strelac Cibone u regionalnoj ligi je Amar Gegić, koji u proseku beleži 12,4 poena po utakmici.

Košarkaši Cibone mnogo su uspešniji u nacionalnom prvenstvu Hrvatske, gde su trenutno na trećem mestu sa 11 pobeda u 15 utakmica. Ispred Zagrepčana su, zanimljivo, samo ekipe Splita i Zadra, a odmah iza njih nalazimo Cedevitu Junior.

IZJAVE PRE UTAKMICE:

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
Gostovanje u Zagrebu je svakako uvek veoma zahtevno. Cibona ima veoma mlad tim sa dobrim trenerom. Sigurno će naši rivali igrati veoma taktičku, fizičku i intenzivnu košarku. Ako želimo da završimo meč sa pozitivnim rezultatom, moramo da ga odigramo najbolje što možemo, posebno to važi za igru u odbrani. Neke od stvari na kojima smo radili u poslednje vreme moraju da budu bolje nego u prošloj utakmici. Imali smo vremena posle meča u Valensiji, tako da jedva čekamo da mečevi počnu ponovo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje