petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Dalmatinska ekipa oslabljena protiv Budućnosti

Zadrane sutra čeka zaostala utakmica 7. kola ABA lige protiv Budućnosti VOLI s početkom u 16 sati.

Ovo je druga utakmica u 10 dana između ove dve ekipe. U Podgorici je ekipa Dejana Milojevića pobedila dalmatinsku ekipu 98:75.

Od tog susreta Crnogorci su odigrali dve utakmice, jedna u 7Days EuroCupu protiv Cedevita Olimpije gde su upisali važnu pojedu i plasirali se u četvrtfinale, a druga je bila u subotu protiv Cibone u Zagrebu gde su se namučili da bi došli do pobede 72:76.

Zadar je ovog vikenda odigrao dve utakmice, u petak su bili poraženi od FMPa u ABA ligi, a zatim 24 sata kasnije pobedilii su sinjski Alkar.

Za ovaj susret Ivan Perinčić neće moći računati na Antonia Jordana, Kodi Justicea i Filipa Kraljevića koji nisu bili registrirani kad se ova utakmica trebala održati.

Čeka nas utakmica protiv Budućnosti VOLI koja je individualno i timski jedna od top 3 ekipa u ABA ligi, potvrdili su to plasmanom u četvrtfinale EuroCupa. Oni su na pozitivnom valu od kad je došao trener Milojević. Mi ćemo biti bez naša dva šutera, Jordana i Justicea te bez Filipa Kraljevića. Mislim da to neće ništa značiti ako mi uđemo u utakmicu na pravom energetskom nivou s puno većom energijom i željom od one utakmice u Podgorici pa mislim da imamo svoje šanse. Imamo mi svojih kvalitetnih točaka, to smo pokazali u dosta utakmica ove sezone. Očekuje nas jedna tvrda utakmica, a ako budemo u igri do neke 30. minute onda može biti i nervoze s njihove strane kao što je bilo protiv Cibone. Vjerujem da možemo doći do iznenađenja i vrlo važne pobjede,” istaknuo je Jan Palokaj.

Nova utakmica protiv Budućnosti VOLI u kratkom vremenskom razmaku. Ekipa koja je trenutno u najboljoj formi, to su pokazali plasmanom u top 8 u EuroCupu. Trener Milojević radi sjajan posao od kad je došao na klupu Budućnosti. Oni su izuzetno agresivni u obrani, a mi ćemo morati odgovoriti na njihovu agresivnost, čvrstinu i energiju. Trebat ćemo kontrolirati njihovu “pick and roll” igru s Cobbsom/Ivanovićem i njihovim visokim igračima i moramo zaustaviti njihov šut za tri poena koji je u prvoj utakmici bio stvarno izvanredan. Bit ćemo bez Jordana, Justicea i Kraljevića, ali igramo kod kuće, idemo se pripremiti i odigrati jednu pravu mušku utakmicu,” najavio je susret Ivan Perinčić.


Izvor: KK Zadar

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje