sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Izabrana najbolja petorka regionalne lige

Regularni deo ABA lige je gotov, ostaje nam još Play-in i Plejof da saznamo šampiona ABA lige. Šampionska titula će pričekati, ali individualna priznanja su dodeljena.

Regionalno takmičenje izabralo je najbolju petorku takmičenja. Na poziciji pleja je Kevin Panter (Partizan), beka Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), krila Nikola Kalinić (Crvena zvezda), krilnog centra Zach Leday (Partizan), a najbolji centar je Kenan Kamenjaš (Studentski centar).

Najviše glasova imao je Nikola Kalinić.

– Igrač Crvene zvezde Nikola Kalinić je igrač koji je dobio najveći procenat ukupnih glasova trenera, novinara i navijača u glasanju za idealnu startnu petorku sezone 2021/22. Osvojio je ukupno 13,9 odsto glasova, a slede ga Jaka Blažič (12,1 odsto), Kevin Panter (10,7 odsto), Zak Ledej (9,1 odsto) i Kenan Kamenjaš (7,4 odsto) – saopštila je ABA liga.

Za najboljeg defanzivca lige proglašen je Branko Lazić. Kapiten Crvene zvezde je drugi put poneo ovo laskavo priznanje. Za sada ima učinak “100 odsto” jer se ova nagrada dodeljuje drugi put u istoriji ABA lige.

– Lazić je osvojio najveći broj glasova u tradicionalnom glasanju trenera, novinara i ljubitelja košarke, sa ukupno 17,8 odsto glasova. Slede ga saigrač Austin Holins (16,9%) i igrač Partizana Aleksa Avramović (15,3%) – navodi ABA liga.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje