četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Podgoričani su spremni za Zvezdu

Košarkaši Budućnost Volija gosutuju u ponedjeljak Crvenoj zvezdi, sada već tradicionalno u drugom kolu ABA lige.

„Plavo bijeli“ su pokazali svu svoju moć u meču sa Splitom na otvaranju sezone sa jednom lijepom, tečnom odgovornom igrom u oba pravca, koja sigurno raduje navijače.

Jedini aspekt koji nije bio na nivou su slobodna bacanja koja smo šutirali loših 51 odsto (15 od 29), ali i to je stvar koja će doći, budući da je ekipa imala užasno mali period generalno za pripreme sezone zbog Eurobasketa.

Raduje igra pojačanja u našim redovima, pa je tako Aron Vajt ponio titulu MVP-a, Kem Rejnolds pokazao o kakvom se volume scoreru radi, Bel Hajns prodirao i razigravao saigrače, Lazić u kratkom periodu koliko može da bude bitan za rotaciju.

Naravno i „starosjedioci“, naš Pop u novoj ulozi, povratnik Aleksa Ilić, a pogotovo napredak Igora Drobnjaka koji je pokazao još jednom koliki je potencijal i za naš klub i za reprezentaciju.

Utakmica sa Splitom je arhivirana i sada dolazi prvi derbi ove sezone sa jedom od dvije evroligaške ekipe u ABA ligi, ekipe sa dubokim rosterom i prije svega nevjerovatnim budžetom.

Naš trener Vlada Jovanović je na konferenciji nakon Splita objašnjavao šta znači evroligaški roster, apostrofirao „size“ igrača koji u rukama treba da iznesu sezonu u Evroligi.

Od ove sezone gledaćemo u Zvezdinom rosteru jedno poznato lice, centra Hasana Martina koji je baš u našem dresu napravio proboj ka evropskoj sceni, prije svega u dresu grčkog Olimpijakosa.

Roster Zvijezde su pojačali i Bendžamin Bentel koji je došao iz Olimpije Milano i koji ima dobar Evroligaški status, američki plej Džejlen Adams koji dolazi iz Australije koji se nalazi u fazi adaptacije, ali bez sumnje riječ je o ogromnom potencijalu, i Džon Holand, veteran koji je briljirao lani u Evrokupu.

Zvezda je pokazala na otvaranju EL na gostovanju aktuelnom šampionu Efesu, da će ove godine imati šta da pokaže, jer su šampiona Evrope držali tri četvrtine u egalu.

Ipak i naši momci su spremni, da pokažu svoju snagu, svoj timski duh i da se vrate iz Beograda sa cijelim plijenom.

Meč je na programu u ponedeljak od 18 časova.


Izvor: KK Budućnost

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje