subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Slovenačka ekipa dovela ozbiljno pojačanje!

Na mestu plejmejkera, Cedevita Olimpija će u nastavku sezone imati Yogi Ferrella!

Ovaj 28-godišnji američki košarkaš nije se najbolje snašao u Grčkoj po dolasku iz NBA, gde je nosio dres grčkog Panatinaikosa.

U dresu grčkog Panatanaikosa Yogi je ove sezone Evrolige igrao na pet utakmica. Za nešto manje od osam minuta igre beležio je 1,6 poena, 1,8 asistencija i 1,0 skokova po utakmici.

Podsetimo, ekipa iz Slovenije je na startu sezone krenula sa Marcus Keeneom na pozicji pleja, ali su sporazumno raskinuli ugovor sa igračem. Takođe, juče se ekipa rastala i sa reprezentativcem Slovenije – Žiga Dimecom.

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
Srećni smo što je Jogi Ferel potpisao ugovor sa nama. Dugo smo tražili organizatora igre. Postoji vrlo malo opcija na tržištu, a Jogi nam je odmah zapao za oko. Dugo smo razgovarali, ali smo se na kraju dogovorili da dođemo u Ljubljanu i pomognemo nama i sebi. Sigurni smo da smo doveli kvalitetnog organizatora igre koji nema mnogo iskustva igranja u Evropi i iza sebe ima dobru karijeru u NBA ligi. Definitivno će mu trebati vremena da upozna ekipu. Po prirodi je pobednik, voli da igra odbranu i voli da pobeđuje. Siguran sam da će biti potrebno mnogo manje vremena za prilagođavanje nego što neki misle. Naglašavam, veoma smo srećni što je sleteo u Cedevitu Olimpiju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje