subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Žele da prekinu niz poraza na ovom parketu

Od 17h u Lakatašima susreće se Igokea i Cedevita. Domaća ekipa je 26.10. imala gostovanje u Češkoj u okvriu Lige Šampiona gde su poraženi od Nymbruka, dok je u glavnom gradu Slovenije Olimpija savladala Bourg u okviru Evrokupa.

Za razliku od Cedevite Olimpije, koja posle pet utakmica u novoj regionalnoj sezoni ima dve pobede i tri poraza, Igokea je tri puta pobedila i dva puta izgubila u prvih pet utakmica. Poslednju pobedu košarkaši Laktaša upisali su prošlog petka, kada su na domaćem parketu pobedili Split sa 85:67. Najviše poena, 15, postigao je Dalibor Ilić u dresu Igokee, dok je Markel Starks najbolji strelac prošlosezonskih polufinalista, sa prosečno 12,6 poena po utakmici.

Igokea ove sezone ponovo igra na evropskoj sceni, tačnije u Ligi šampiona, gde je bila aktivna u utorak. Na gostovanju kod Nimburka pretrpeli su tesan poraz, sa 82:86. De’Shawn Stephens je postigao 19 poena i sakupio 11 skokova, dok je Starks stao sa 18 poena i sedam asistencija.

IZJAVE PRE UTAKMICE:

Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija:
„Igokea je veoma dobar tim koji ponovo ima svoj identitet. Igrači igraju strpljivo i veoma pametno u napadu, a isto važi i za igru ​​u odbrani, gde menjaju različite rasporede, a pritom su na momente veoma agresivni. Tim je dobro sastavljen i vođen. Za pobjedu u Laktašima moraćemo da se koncentrišemo svih 40 minuta, kako u napadu tako i u odbrani, a da u isto vrijeme spriječimo njihove lake koševe i pokušamo da igramo što brže i igramo naš košarkaški ritam.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje