petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Zvezda bolja od Mege, Partizan bolji od FMP-a

Crvena Zvezda je ušla u dobar ritam i nakon 2 trijumfa u Evorligi, nastavila je borbu za poziciju u ABA. Crveno-beli savladali su Megu 87-78, a najbolji igrač na parketu bio je Facundo Campazzo koji je zabeležio dabl-dabl sa 15 poena i 11 asistencija. Ništa manje dobru partiju nije imao ni Ognjen Dobrić koji je bio napast za Megine defanzivce. Krilni igrač imao je 23 poena, dok je najbolju partiju od oporavka od povrede zabeležio Hassan Martin sa 16 poena.

Opet je lošu partiju imao rezernvi plejmejker Nikola Ivanović koji je bio jedini u Zvezdi sa sa indeksom korisnosti u minusu. Ništa bolji nije bio ni Luca Vildoza. Njih dvojcia su verovatno i glavni razlog zašto je Premium na Campazza 14.5 – pao, pored očajnog branjenja reketa od strane visokih igrača.

Kod domaćih se istakao perspektivni Nikola Đurišić sa 16 poena


Partizan je uspeo da se plasira u Top 8, a pred gostovanje u Monaku, gostovali su u Železniku gde su ostvarili trijumf od 97-91. Bez suspednovanog Lessorta, istakao se Zach LeDay sa 19 poena i par odličnih defanzivnih sekvenci. Pored njega, Dante Exum imao je 16, a rezervista Yan Madar 14.

U FMP-u je izuzetan bio Aleksa Stepanović sa 21 poenom i nekoliko fenomenalnih poteza.


U prvom meču dana Budućnsot je bez poteškoća savladala oslabljeni Mornar koji je otpustio svoje Amerikance nakon opstanka u ligi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje