petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ACB: Domaćin lagano do pobede u derbiju?

U poslednjem meču 23. runde španske Endesa lige sastaće se u Vitoriji  5. marta od 18:30 Baskonia i Valencia.

Biće to derbi ekipa koji zauzimaju pozicije 3. i 4. Obe ekipe imaju po 15 pobeda, sa time da gostujuća ekipa ima meč manje. U prvom duelu ove sezone odigranom 13. novembra slavila je Valencia 99:91. Tada je francuski plejmejker Antoine Diot imao 28 poena, a ukrajinski centar Kravtsov 10 poena. Obojica će propustiti meč zbog povrede. Najefikasniji u redovima Baskonie bio je najbolji igrač meseca februara – Shane Larkin sa 26 poena.

Detalj sa meča odigranog 13. novembra

Valencia je bila finalista u nedavno održanom kupu Kralja, a posle borbi u tom takmičenju, ove nedelje je odigrala i 2 meča Evrokupa protiv ekipe Khimki. Rezultat je izjednačen, igrači su verovatno i u nešto lošijoj kondiciji, a gotovo su sigurno mislima u meču koji ih može odvesti u polufinale Evrope. Treći odlučujući meč Evrokupa igraju u sredu, 8. marta na svom parketu.

Baskonia je u četvrtak odigrala meč protiv Milana koji su dobili 87-74 bez pomoći Bargnania, koji ni u nedeljnom meču neće moći da pomogne. Ono što je važno treneru i ekipi, jeste da se vratio gruzijac na parket posle oporavka od povrede. Tornike Shengelia je odigrao 18 minuta utakmice i zabeležio 11 poena.

H2H: Kroz istoriju ACB lige, timovi su odigrali 63 meča, a Baskonia je slavila 44 puta. Kada je u pitanju parket u Buesa Areni, onda je dominantnost još izraženija. U 31 utakmica, domaćin je slavio 26 puta.

Imajući u vidu važnost utakmice u sredu koja ih čeka u Evrokupu, Valencia će verovatno igrati u nešto slabijem ritmu ovaj meč. Međutim, ovo je derbi i sigurno neće biti kalkulacija. Tradicija je na strani Baskonie na domaćem parketu, da li će to iskoristiti?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje