utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ako ste pali na Špance, krivite ovog sudiju!

Na šampionatu U21, Španja i Ukrajina su odigrale 2-2 i podelile bodove. Reprezentacija sa Pirineja je tako prošla kao prvoplasirana zbog bolje gol razlike od slovenske zemlje.

Ipak, utakmicu je obeležila neshvatljiva sudijska odluka u 20. minuti. Ukrajinski golman Ruslan Neščeret neoprezno je ispustio loptu iz ruku, a Rodrigo Riquelme to je iskoristio da postigne pogodak. Ipak, litvanski sudija Donatas Rumšas odlučio je poništiti pogodak.

Ponovljeni snimak pokazao je da nije bilo apsolutno nikakvog razloga da se gol poništi, a jedino logično objašnjenje je da je Rumšas smatrao da je Riquelme na nepropisan način izbio loptu iz ruku ukrajinskog golmana. To nije bio slučaj – nije postojao nikakav kontakt između Riquelmea i Neščereta.

To je već druga skandalozna odluka na ovom prvenstvu. U prvom kolu Italiji takođe nije priznat čisti pogodak protiv Francuske jer sudije nisu videle da je lopta prešla gol-liniju. UEFA je odlučila da u grupnoj fazi U-21 Eura ne bude VAR-a, a to je rezultiralo dvema velikim greškama.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje