petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Alkaras šampion US Opena

Španski teniser Karlos Alkaras osvojio je US Open. Mladi Španac je do svoje prve grend slem titule došao nakon što je u velikom finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda. Posle borbe koja je trajala tri sata i 20 minuta, Alkaras je slavio rezultatom 3:1, po setovima 6:3 2:6 7:6 (7:1) 6:3.

Bez ikakve sumnje Alkaras je osvajanjem US Opena ispisao tenisku istoriju. Postao je najmlađi igrač kojem je pošlo za rukom da osvojio grend slem, a ujedno mu je ta titula donela i prvo mesto na ATP listi.

Očekivano, obojica su u meč ušli veoma nervozno te je na startu meča viđene su brejk lopte na obe strane. Alkaras je bio taj koji je zadao prvi udarac, u trećem gemu je napravio brejk koji mu je doneo i set.

Drugi set Alkaras kreće nešto bolje. Rud je ponovo bio suočen sa brejk loptama, ali ih je spasio i to je okrenulo tok meča. Nakon toga Norvežanin je dobio na samopouzdanju i sa dva relativno laka brejka dolazi do izjednačenja.

Potom je usledio treći set koji je bio ključan za ceo meč. Serveri su radili sjajan posao, viđena je velika borba i kako to biva pobednik je rešen u taj brejku. Alkaras je bio hrabriji i taj deo igre osvojio sa 7:1.

U četvrtom setu ključan je bio šesti gem. Rud je pre toga imao nekoliko polušansi, no nije ih iskoristio. ALkaras je sa druge strane svoje znao da iskoristi i brejkom u šestom gemu je prelomio meč na svoju stranu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje