ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Arevalo i Rojer šampioni Rolan Garosa

Marselo Arevalo i Žan Žulijen Rojer šampioni su Rolan Garosa. Arevalo i Rojer su u velikom finalu savladali Ivana Dodiga i Ostina Krajčeka rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (4:7) 7:6 (7:5) 6:3.

U jednom spektakularnom dubl meču Salvadorac i Holanđanin su bili mirnije ruke i bolji u onim bitnim poenima. U prva dva seta brejkova nije bilo i oba su rešena u taj brejku. Prvi su dobili Dodig i Krajček rezultatom 7:4, a drugi Arevalo i Rojer sa 7:5 s tim što su pre toga Dodig i Krajček imali tri brejk lopte koje nisu iskoristili. To ih je svakako koštalo u taj brejku drugog seta koji je čini se bio i prekretnica.

U nastavku duela Arevalo i Rojer su dobili veliku inekciju samopouzdanja, ali daleko od toga da su Dodig i Krajček posustali. Naprotiv, oni su prvi stigli do brejk lopti i to dve vezane u trećem gemu, no ni to nisu iskoristili. Na kraju u ovako tesnim mečevima propuštene šanse se uglavnom skupo plaćaju, a ključni detalj viđen je u šestom gemu kada su Arevalo i Rojer napravili brejk i rutinski zatvorili meč.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje