subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Arnaldi šokirao Đokovića, Medvedev uz reviju brejkova do osmine finala Indijan Velsa

Italijanski teniser Mateo Arnaldi priredio je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Indijan Velsa. Mladi Italijan je savladao prvog tenisera Novaka Đokovicć. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:4 3:6 6:3.

Bez ikakve sumnje, ovo je najveća pobeda za Arnaldija, a uz to treba dodati da mu je Đoković idol iz mladih dana. Arnaldi je maksimalno iskoristio očajnu igru Đokovića koji je bio totalno van ritma. U prvom setu je napravio jedan brejk i bez većih problema sačuvao taj brejk.

U drugom setu Đoković na sebi svojstven način diže nivo igre i uzvraća istom meru. Napravio je brejk sredinom seta i izjednačio na 1-1. Izgledalo je kao da ce Đoković lako u svom maniru do preokreta, no desilo se čudo. Arnaldi ej bio taj koji je bio agresivniji, bio je veća pretnja po servis protivnika. U dva navrata je imao brejk lopte, a ključni gem bio je šesti gem kada je napravio brejk i potom sačuvao prednost.

Jedan od glavnih favorita za titulu u Indijan Velsu, Danil Medvedev posle velike drame je savladao Amerikanca Sebastijana Kordu. Ovaj meč je obeležila prava revija brejkova i ne tako kvalitetan tenis. Viđeno je čak 16 brejkova, no i u takvoj igri je Medvedev pronašao put do pobede. U narednoj rundi Medvedev će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Ostali rezultati:

Rune – Museti 6:2 7:6 (7:5)
Monfis – Nori 6:7 (5:7) 7:6 (7:5) 6:3
Pol – Umber 6:4 6:4
Rud – Fils 6:2 6:4
Fric – Baez 6:2 6:2
Dimitrov – Manarino 6:3 6:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje