subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Federer na dva koraka od 100. titule

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju pobedom nad mađarskim teniserom Martonom Fucsovicsem. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (8:6) 6:4 posle skoro dva sata efektivne igre.

Iako je Federer pobedio posle dva seta morao je dobrano da se pomuči. Mađar je u najmanju ruku bio egal sa legendarnim Švajcarcem, a u ključnim trenucima falilo mu je i malo sreće.

U taj brejku prvog seta Fucsovics je imao 5:3, a sreća ga baš nije pogledala, jer mu je pukla žica pri servisu. Naravno, u takvim oklnostima sledi dupla greška što je i bio slučaj, a Federer je tako uspeo da „ukrade“ set protivniku.

Drugi set nam donosi veliku borbu. Federer je odmah na startu napravio brejk, ali nije dugo čuvao prednost. Mađarski teniser se relativno brzo vratio i držao meč u egalu.

Deveti gem drugog seta je bio ključ meča. Servirao je Fucsovics, a u ključnim trenucima po Mađara pala je kiša koja odložila na kratko meč. U nastavku posle kiše Federer je iskoristio svoju šansu i na kraju uspeo da se stigne do pobede i plasmana u polufinale.

Federer će za plasman u finale igrati protiv boljeg iz duela Ćorić/Basilašvili.

Ostali rezultati:

Monfis – Berankis 6:1 6:7 (3:7) 6:2
Cicipas – Hurkač 7:6 (7:4) 6:7 (1:7) 6:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje