nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Najava finala

Od 16:00 po srednjeevropskom vremenu u Dubaiju će se odigrati finale u kom će se sastati Robrto Bautista Agut i Luka Pui.

Agut je odigrao skoro pa savršen turnir. Izgubio je samo jedan set i to od Pjera Erbera za šta je sam kriv. Imao je veliki broj prilika za brejk u tom meču, ali kroz taj brejk Francuz je uspeo da mu otkine set. No, tokom celog turnira Agut je izgledao stabilno, bez velikih padova u igri kako on to ume da učini, pogotovu kada igra protiv tenisera koji su realno slabiji od njega. U finale ulazi svež i fit i po nama ima veće šanse za pobedu.

Sa druge strane Pui je prošao sve i svašta do finala. Ne računajući pobedu protiv Gulbusa, Pui je u svakom meču izgubio po set. U meču protiv Krajinovića i Kačanova vrlo lagano je mogao biti i poražen, ali u tim situacijama pokazao je svoju mentalnu stabilnost i sposobnost da se izvuče iz neprijatnih situacija, što je u tenisu velika vrlina.

Prednost ovde mora imati Agut pre svega zbog umora. Pui je osvojio turnir u Marseju, i samo dva dana nakon toga došao je ovde u Dubai. Promena vremenske zone, klime i sama adaptacija na uslove utiču na igrača. To se možda po rezultatima ne vidi, jer Pui pobeđuje, ali ovi gubici setova kroz mečeve jasan su pokazatelj da je umor prisutan.
Agut je igrač koji apsotlutno svojom igru neće pomoći Francuzu, jer je tip igrača koji je sposoban da prebacuje do iznemoglosti. Sigurno će biti poena koji će trajati preko dvadeset prebacivanja i sve će to uticati na Puija.

Druga stvar koju smo primetili kod Puija je da se unervozi kada treba da završi meč. To smo videli u meču protiv Sugite kada je Pui u trećem setu imao vođstvo od 4:1 i servis. Japanac je uspeo da napravi brejk, ali na sreću Puija Sugita ne raspolaže razornim servisom te je uspeo to da reši na kraju. Slična scena viđena je u meču protiv Krajinovića kada je Pui u drugom setu imao prednost brejka, ali pri kraju seta došlo je do nervoze što je Srbin iskoristio za vraćanje brejka i kasnije osvajanje seta.
Ovo su očigledne naznake da Pui ima problema sa zatvaranjem mečeva, a igrači poput Aguta znaju to da iskoriste.

Što se međusobnih duela tiče Španac vodi sa 2:1, ali meč nisu odigrali već dve godine. Od tada pa do sad mnogo toga se promenilo i ti mečevi ne mogu biti neki parametar.

Mi smo mišljenja da je Agut ovde bliži pobedi, jer je uporniji igrač koji je sposoban da slomi Puija. Umor će gotovo sigurno biti bitan faktor u ovom meču i mi moramo prednost dati Agutu.

Predlog: Pobeda Aguta 1,65

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje