petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Marsej: Kačanov protiv Puija za trofej

U prvom polufinalnom meču na turniru u Marseju Rus Karen Kačanov pobedio je Tomaša Berdiha rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:2.

Kačanov je dominirao u svakom segmentu igre, a to se posebno odnosilo na ritern. Iako je servis velika prednost u muškom tenisu Berdihu je u ovom meču bio slabost. Kačanov je u četiri od pet gemova u koliko je Berdih servirao imao barem jednu brejk loptu. Epilog svega jeste gubitak dva servisa i lagano osvajanje prvog seta Kačanova sa 6:3.

Slična situacija je viđena i u drugom setu. Kačanov je bio mnogo bolji igrač, konstantno je pritiskao Berdiha i na taj način mu nije dao ni promil šanse za neki eventualni preokret. Opet je napravio dva brejka i relativno lagano se plasirao u finale.

Rus će u finalu igrati protiv domaćeg igrača Luke Puija koji se pretplatio na turnire u Francuskoj. On je u polufinalu savladao Belorusa Ilju Ivašku sa 2:0, po setovima 6:3 7:6 (8:6).
Iskustvo i samo iskustvo je donelo Puiju novu pobedu i finale. Ivaška je tokom većeg dela meča bio u egalu sa favorizovanim Francuzom, ali u ključnim trenucima usled nedostatka iskustva ruka se stegla i to je Pui iskoristio.
Malo je falilo da Pui od gotovog napravi veresiju, jer je pri servisu za pobedu na 6:5 izgubio svoj servis. Otišlo se u taj brejk, ali ni to Ivaška nije mogao da iskoristi te je zasluženo na kraju poražen. Ipak, pored toga ovo je jako dobar turnir za njega i čeka ga nešto veći skok na ATP listi.

Kačanov će se boriti za svoju drugu titulu u karijeri, dok će Pui pokušati da osvoji svoj šesti trofej, a drugi ove sezone.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje