subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Ouklend: Izner kroz taj brejkove do polufinala

Američki teniser Džon Izner plasirao se u polufinale turnira u Ouklendu, nakon što je savladao Britanca Kajla Edmunda. Posle velike borbe koja je trajala skoro dva sata, Izner je slavio rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5) 7:6 (7:5).

Nije ovo bio najbolji meč za uživanje, ali i pored toga je bilo mnogo neizvenosti. Tokom celog meča nije viđen nijedan brejk što jasno ukazuje koliko su bili izjednačeni. U prvom setu Edmund je bio igrač koji je više pretio. Britanac je u nekoliko navrata bio blizu brejka, ali Izner sa na sebi svojstven način izvlačio servisima. Prvi set je otišao u taj brejk, a Izner je prosto bolje servirao i osvojio ga rezultatom 7:5.

Sličan scenario je viđen i u drugom setu. Edmund prvi preti, sa dve brejk lopte. Izner se spašava i uzvraća udarac. Amerikanac je imao tri vezane brejk lopte sredinom seta koje nije iskoristio. Potom se ušlo u mirniju fazu meča sve do samog finiša. Pri servisu za ulazak u taj brejk Izner se suočio sa višestrukim brejk loptama koje je spasio bez problema. To je svakako bio ključ meča, jer je u taj brejku sampouzdanje Edmunda palo, što je Izner iskoristio da reši meč u dva seta.

Iznerov rival u polufinalu će biti Francuz Igo Umber.

Ostali rezultati:

Umber – Šapovalov 7:5 6:4
Per – Milman 6:3 1:6 6:4


Fotografija je preuzeta sa: https://www.asbclassic.co.nz/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje