petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Roterdam: Džumhur izbacio Cicipasa i najavio izlazak iz krize

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u osminu finala turnira u Roterdamu. On je u okviru prvog kola bio bolji od grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa sa 2:1, po setovima 6:4 1:6 7:5 posle velike borbe.

Grk je pre meča važio za velikog favorita, ali Džumhur nije mnogo mario na to. Danas je bio dobro raspoložen, i odmah je na startu stavio do znanja protivniku da mu danas neće biti lako.

Bosanac je sjajno riternirao te je uspeo maksimalno da upasivi Cicipasov servis. Džumhur je u prvom setu napravio čak tri brejka, i sa svoja izgubljena dva uspeo da osvoji prvi set.

U nastavku meča Džumhur pada u igri što Cicipas automatski koristi. Za svega 32 minuta Cicipas je sa 6:1 osvojio drugi set i tako meč vratio u egal.

Taj period loš igre Džumhur je uspešno ostavio iza sebe. On je u nastavku bio igrač koji je diktirao tempo, i koji je uglavnom prvi dolazio do prednosti. Džumhur je poveo sa 3:1, ali Cicipas je uspeo da se vrati na 4:4. Kada se činilo je da psihološka prednost na strani Cicipasa, Džumhur je upravo tad bio najbolji. Na 5:4 je imao dve meč lopte koje nije iskoristio, ali do ključnog brejka je došao u 12. gemu kada protivniku oduzeo servis, a da nije izgubio nijedan poen.

Džumhur je ovom pobedom prekinuo seriju od pet poraza, i ova pobeda će mu svakako dati samopouzdanja. U osmini finala ga očekuje duel protiv Mihaila Kukuškina.

Ostali rezultati:

Fucsovics – Kližan 7:6 (7:4) 6:4
Medvedev – Šardi 7:6 (7:2) 6:2
Conga – Fabiano 6:1 6:4
Monfis – Sepi 4:6 6:1 6:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje