petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Roterdam: Favoriti sigurni

Drugi takmičarski dan na turniru u Roterdamu je doneo sijaset kvalitetnih mečeva. Gotovo svi nosioci su bili na terenu i po pravilu opravdali uloge favorita.

Aleksander Zverev se nakon loše turneje u Australiji vratio u Evropu i zabeležio pobedu. Nemac je u prvoj rundi savladao Korejca Sonvu Kvona sa 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:4).
Ako se uzme u obzir pauza koju je Zverev imao bio je ovo solidan meč. U krucijalnim trenucima je bio bolji igrač i na kraju je zasluženo slavio.

I aktuelni šampion turnira Feliks Ože Alijasim uspešno je započeo odbranu titule. Kanađanin je veoma lako savladao Italijana Lorenca Sonega sa 2:0, po setovima 6:2 6:3.
Feliks će u narednoj rundi igrati protiv Francuza Gregorija Barerea.

Finalista ovogodišnjeg Australijan opena Stefanos Cicipas savladao je Finca Emila Rosuvorija. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 6:1.

Rosuvori je imao veliku šansu da ovaj meč baš zakomplikuje. Mladi Finac je imao brejk prednosti, servis pri rezultatu 5:4, ali nije iskoristio ukazanu šansu. Cicipas je uspeo da se vrati u prvi set i kasnije kroz taj brejk dođe do 1:0 u setovima. Očekivano, nakon gubitka prvog seta igra Rosuvorija se totalno raspala i Cicipas je rutinski priveo meč kraju.

Naredni rival Cicipasa biće bolji iz duela Bonci/Siner.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje