subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Cicipas se mučio, ali prošao u treću rundu

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u treće kolo Australijan opena. Cicipas je u drugoj rundi savladao Argantnica Sebastijana Baeza rezultatom 3:1, po setovima 6:7 (1:7) 7:6 (7:5) 6:3 6:4.

Cicipas je imao dosta teži posao nego što se očekivalo. Mnogo je grešio, bio nervozan, a sa druge strane je bio razigrani Baez koji je sve te greške skupljao.

U prvom setu Baez je dosta odeolevao. U ranoj fazi seta je u dva gema branio brejk lopte, a kada je to odbranio onda se i opustio. Na šok sveprisutnih navijača u devetom gemu Baez pravi brejk, ali ruka se stegla te nije uspeo da potvrdi brejk i osvoji set. Prvi set je rešen u taj brejku koji Baez dobija sa sigurnih 7:1.

Drugi set je prošao u znaku servera. Obojica su radili fenomenalan posao sa servisom, a statistika kaže da nije bilo brejk lopte. U skladu sa tim i drugi set odlazi u taj brejk koji ovoga puta dobija Cicipas.

Nakon izjednačenja Grk se opustio i počeo da igra svoju igru, a sa druge strane Baez je počeo da tone na fizičkom planu. Cicipas je sve to iskoristio i rutinski zatvorio meč.

Naredni protivnik Cicipasa biće Francuz Benoa Per.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje