petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijanac najbolji na sprintu!

Treći dan Trke kroz Francusku doneo je opet dosta uzbuđenja. Vožena je od Nice do Sisterona u dužini od 196 km. Vreme nije bilo baš najbolje, bilo je veoma hladno i biciklisti su nosili jednim delom etape i šuškavce.

Od starta odmah beg trojica biciklista i to sve domaći takmičari koji žele da se dokažu pred svojim navijačima. Glavna grupa je vozila umereno i nije baš obraćala toliku pažnju na njih. Nakon 70km dvojac sustaje a ulogu lidera preuzima J.Cousin koji vozi solo trku protiv čitavog karavana. Sjajno se držao do 15km pred cilj gde je konačno grupa odlučila da se uozbilji i konačno posle skoro 180 km stigne lidera trke. U masovnom cilju najbolje se snašao Australijanac Caleb Ewan koji se provukao pored već viđenog pobednika Bennetta otevši mu pobedu!

Ovom pobedom nije ugrožena žuta majica, a sutra će je i dalje nositi Julian Alaphillippe iz Quick Step ekipe! Peter Sagan je i dalje zelen, dok je Francuz B. Consfrey novi lider brdskih ciljeva! Najbolji mladi vozač je Marc Hirschi i nosilac za sad bele majice!

 

Pogledajte najbolje momente 3. etape

https://www.youtube.com/watch?v=Tu61-RX3TZw

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje