subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Baltimor Rejvensi – Kanzas Siti Čifsi – Najava meča

Nije slučajno NFL liga postavila ovaj meć za ponedeljak i to u prajm terminu. Mnogi analitičari u Americi smatraju da su ovo dva najjača tima u AFC konferenciji i da će se upravo oni boriti u konferencijskom finalu za plasman u Superboul.

Ovaj duel je specifičan, jer imamo duel aktuelnog MVP-ja Lamara Džeksona i aktuelnog šampiona i momka od pola milijarde dolara Patrika Mahomsa. Ova dva momka su bez ikakve sumnje budućnost NFL lige, i njihovi direktni dueli će obeležiti jednu epohu ove sjajne lige.

Kladionice favorizuju Baltimor Rejvense sa kvotom 1,60, a margina na poene je postavljena na 54,5 poena. Mi se apsolutno ne slažemo sa ovakvom postavkom, jer ima mnogo razloga zašto bi kvote morale biti barem u egalu. O tome će te čitati u nastavku teksta.

Baltimor Rejvensi su počeli sezonu sa 2:0. To je sada već postala tradicija Rejvensa, jer u prethodne 3-4 sezone imajaju sjajan start. U prva dva kola su pobedili Klivlend Braunse i Hjuston Teksanse. Dominanta predstava u oba meča, jer je Baltimor u oba meča išao na 30+ poena.

Lamar Džekson je radio na pasu i to se vidi. Te brojke naravno nisu visoke kako neki očekuju, ali i ne moraju ako nas pitate, jer se iz aviona vidi da je Lamar kvoterbek koji mnogo više trči. Ipak, napredak se vidi, te lopte su preciznije, hvatači rade sjajan posao. Što se igre po zemlji tiče tu je sada pridodat i ruki Dobins koji će sigurno biti budućnost tima. Mnogi su bili zabrinuti za bekfild Baltimora, jer tu sada imamo Lamara Džeksona, Marka Ingrama, Gasa Edvardsa i J.K Dobinsa. Sva četri igrača su sjajna sa loptom u rukama kada treba da se trči i biće zanimljivo kako će to ofanzivni koordinator Greg Roman raspodeliti. Ipak, prema viđenom do sad Mark Ingram jedini za sada ima neke konstntne akcije, dok se ostali rotiraju u zavisnosti od situacije na trenu i protivnika.

Što se odbrane tiče odbrana Baltimora je brutalna, a biće još jača. Defanzivni koordinator Don Martindejl ponovo radi sjajan posao. Baltimor vrši enorman pritisak na kvoterbeka, vrlo često se desi da se izdejstvuje neki fambl, a o sekonderiju tek treba pričati. Iako je otišao Erl Tomas, to se nije mnogo odrazilo na tim, jer Markus Piters radi sjajan posao.

Ovako kada se pogledaju rezultati Baltimora misli se da je napad i te kako produktivan, a verujte da je odbrana uradili bar 50% posla koji se na prvo oko ne vidi.

Sa druge strane imamo aktuelne šampione Kanzas Siti Čifse koji čini se grade dinastiju sličnu onoj Nju Inglanda. I oni su kao i Baltimor startovali sa 2:0. U prvom kolu su pregazili Hjuston Teksane, a u drugom kolu je bilo problema sa Los Anđeles Čardžersima. Čifsi su se bez ikakve sumnje pripremali za Tajroda Tejlora kao startnog kvoterbeka, ali onda je izašla vest da on neće igrati i da će startovati ruki Džastin Herbert. Mladi Herbert je sve iznenadio pa i same Čifse. Nije bilo straha u njegovoj igri, odbrana je igrala odlično i malo je falilo da Čardžersi to dobiju. Ipak, na kraju je presudio individualni kvalitet i sjajni kiker Harison Batker koji je sa velike udaljenosti pogodio i doneo svom timu pobedu posle produžetka. Čini se da se kladionice vode tom utakmicom, pa su ovako potcenile Čifse, ali mi verujemo da su Čifsi svesno ušli nešto laganije u taj meč znajući šta ih čeka u trećem kolu.

Tok utakmice i predlog za klađenje:

Biće ovo po svemu sudeći duel dva stila. Sa jedne strane imamo izrazito trkačku ekipu (Baltimor), a sa druge ekipu koja ima toliko opcija u vazduhu (Kanzas Siti) da protivnik ne zna koga bre da brani. Na sve to treba dodati da su Čifsi draftovali trkača Klaja Edvardsa Elarija kome se predviđa lepa budućnost. Taj napad je sada dobio još jednu opciju i Čifsi izgledaju monstrouzno.

Ključ meča za Baltimor je svakako da uspostve igru po zemlji i pomeraju lance. Na taj način se umara protivnička odbrana, troši se vreme i Patrik Mahoms ostaje hladan i bez igre. U prethodne dve sezone Baltimor je uspevao to da sprevede u delo, ali Patrik Mahoms je u ključnim trenucima pronalazio rešenja i na kraju izlazio kao pobednik.

Čifsi su u prva dva meča dozvolili 118 i 183 jarde po zemlji Teksansima i Ćardžersima, a te dve ekipe nemaju ni približno dobru igru po zemlji kao Baltimor. Na osnovu prikazanog čini se da će Baltimor uspeti sve to da ponovi.

Odbrana Baltimora je super dobra i vrši veoma dobar pritisak na kvoterbeka. Prema statistici odbrana Baltimora vrši najviše blic akcija na protivničkog kvoterbeka, te će Mahoms biti pod velikim pritiskom. Sekonderi je dobar, defanzivna linija je dobra i čini se da će Baltimor moći koliko toliko da uspori i neutrališe napad Čifsa koji jeste moćan, ali se može igrati protiv njega u ovom delu sezone kada se forma još uvek traži.

Dakle, ovde igramo na činjenicu da će Rejvensi uspeti kroz igru po zemlji da pomeraju lance i na taj način troše vreme što više mogu. Igra po zemlji je rak rana za Čifse i trebalo bi to da prođe bez nekih većih problema. Odbrana Baltimora je dovoljno dobra da koliko toliko uspori napad Čifsa, što će uz trošenje vremena i igru po zemlji ovaj meč po našem mišljenju otići u minus kada su poeni u pitanju.

Predlog za klađenje: Manje od 56,5 1,75

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje