subota, 11. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Banat Bulls došli do prve pobede u Prvoj ligi Srbije

Posle duge borbe i produžetaka, ekipa Banat Bulls stigla je do prve pobede u Prvoj ligi Srbije u istoriji prvog, regionalnog, srpskog timaBikovi su na domaćem terenu na SC Strelište u Pančevu pobedili Plave zmajeve posle uzbudljive borbe sa 51:45.

Prvi su loptu imali Bulsi, ali ih je odbrana Zmajeva zaustavila posle tri akcije, a potom je QB i OC Željko Novak pronašao svog hvatača Aleksandra Anđelkovića za vođstvo Dragonsa. Do kraja poluvremena oba tima su naizmenično postizala poene: QB Banata Mladen Zlatić je za TD pronalazio BošnjakaNikolića i Lugonju, a Novak je poentirao preko MitrovićaVojvodića i ponovo Anđelkovića za rezultat 27:20 dve sekunde pred kraj poluvremena. Tada je Zlatić bacio Hail Mary pas koji se posle kontakta odbrane Zmajeva odbio pravo u ruke veterana Bratislava Bošnjaka i posle uspešnog PAT-a preko reprezentativca Milana Nikolića na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom (27:27).

U drugom poluvremenu krenulo je kao i u prvom, naizmeničnim poentiranjem za rezultat 33:33. Međutim, tada su obe odbrane više puta reagovale dobro i ovaj rezultat je stajao sve do poslednjeg minuta utakmice.

Tada je Banat posle jednog pass interference prekršaja protiv kojeg su Zmajevi žestoko protestovali, stigao do vođstva na pola minuta do kraja meča. Drugi QB Bikova, iskusni Lazar Sporin, pronašao je Nikolića u end zoni. Ipak dve akcije su bile dovoljne Novaku da dugim pasom izbaci Marka Vojvodića i donese novo izjednačenje.

Ušlo se u produžetak, a Banat Bulls dobili su prvi napad koji su realizovali. Zlatić je ovaj put pronašao još jednog reprezentativca Zorana Todorovića, ali PAT nije realizovan. Zmajevi su svoju šansu da uzvrate iskoristili, Anđelković je posle kratkog pasa pobegao u desni ugao end zone. PAT bi doneo pobedu Beograđanima, ali odbrana Banata je dobro reagovala. Zlatić je iskoristio i drugu šansu i pronašao ponovo svog omiljenog hvatača Milana Nikolića, a napad Zmajeva je posustao i nije došao do TD čime se završila utakmica.

U sledećem kolu Blue Dragons dočekaće Jagodinu Black Hornets u Beogradu, dok će tim Banat Bulls takođe putuju u Beograd gde će odmeriti snage sa Vukovima.

Banat Bulls 51:45 Belgrade Blue Dragons
Nedelja 11. 10. 2020. 15.00. SC Strelište
Kretanje rezultata:
1/1
0:7 Željko Novak za Aleksandar Anđelković, PAT uspešan
8:7 Mladen Zlatić za Milana Nikolića, PAT uspešan Strahinja Brankov
8:14 Željko Novak za Ognjen Mitrović, PAT Stefan Veselinović uspešan
14:14 Mladen Zlatić za Bratislava Bošnjaka, PAT neuspešan
14:20 Željko Novak za Vojvodić Marko, PAT neuspešan
20:20 Mladen Zlatić za Maria Lugonju, PAT neuspešan
20:27 Željko Novak za Aleksandar Anđelković, PAT Ognjen Mitrović uspešan
27:27 Mladen Zlatić za Bratislava Bošnjaka, PAT Milan Nikolić uspešan
2/2
27:33 – Željko Novak za Ognjena Mitrovića, PAT neuspešan
33:33 – Mladen Zlatić za Bratislava Bošnjaka, PAT neuspešan
39:33 – Lazar Sporin za Milana Nikolića, PAT neuspešan
39:39 – Željko Novak za Marka Vojvodića, PAT neuspešan
PRODUŽECI
45:39 – Mladen Zlatić za Zorana Todorovića, PAT neuspešan
45:45 – Željko Novak za Aleksandra Anđelkovića, PAT neuspešan

51:45 – Mladen Zlatić za Milana Nikolića, PAT neuspešan


Izvor: SAAF

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje