ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjaja na korak od titule

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je trke za Veliku nagradu Malezije. Banjaja je na stazi “ Sepang“ upisao sedmu pobedu ove sezone i došao nadomak titule. Posle ove trke Banjaja ima 23 boda prednosti u odnosu na Fabija Kvartarara, a do kraja sezone ostala je još samo jedna trka. To znači da mu je neophodno da na trci u Valensiji osvoji samo dva boda i titula će biti njegova.

Drugo mesto pripalo je vozaču Gresini Rejsinga Enei Bastijaniniju, a treći je bio pomenuti Fabio Kvartararo.

Cela trka je bila u znaku Banjaje i Bastijaninija. Na samom startu osvajač pol pozicije Horhe Martin je napravio grešku zbog koje je završio trku veoma rano. Od tog trenutka sva svetla pozornice bila su upreta u Banjaju i Bastijaninija. Banjaja je imao prednost, a Bastijanini je maksimalno pritiskao budućeg timskog kolegu. U jednom trenutku Bastijanini je pretekao Banjaju, što je poprilično uznemirilo čelnike Dukatija. Ipak, Banjaja je ostao priseban, relativno lako je vratio čelnu poziciju i sačuvao je do kraja.

Kvartararo sa druge strane imao je mirnu trku. U pojedinim trenucima Marko Beceki je pretio, no na kraju Kvartararu pripada pobedničko postolje. Peto mesto zauzeo je Aleks Rins iz odlazećeg Suzukija. Šesti je bio Džek Miler, pa su potom sledili Mark Markes, Bred Binder, Žoan Zarko i Aleš Espargaro.

Moto GP šampionat se nastavlja 6. novembar kada je na programu trka za Veliku nagradu Aragona u Valensiji, što je ujedno i poslednja trka u sezoni.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje