četvrtak, 16. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjaja najbrži u Muđelu

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je trke za Veliku nagradu Italije. Banjaja je uspeo da odbrani pobedu u „Muđelu“ koju je ostvario prošle sezone. Drugo mesto pripalo je aktuelnom šampionu Fabiju Kvartararo, a treći je bio Aleš Espargaro.

Banjajina pobeda je kruna dominacije Dukatija tokom ovog vikenda. Kroz sve treninge i kvalifikacije Dukati je maksimalno dominirao, te ova pobeda nije iznenađujuća.

Od početka trke vođstvo je imao Marko Beceki. Banjaja je imaš nešto lošiji start, ali kako je trka odmicala bio je sve bolji i bolji. Prvo je obišao Luku Marinija i Fabija Kvartarara, a onda i Becekija. Beceki nije uspeo da parira fabrčkom Dukatiju na startno ciljnom pravcu i to je bio ključ trke. Ključno preticanje viđeno je tri kruga pred kraj.

Na veliku žalost Becekija nije ga samo obišao Banjaja već i Kvartararo, a potom Espargaro i Zarko koji je završio na četvrtom mestu. Beceki se morao zadovoljiti petim mestom, a prvih deset su kompletirali Luka Marini, Bred Binder, Takaaki Nakagami, Migel Oliveira i Mark Markes.

U generalnom plasmanu vodi Fabio Kvartararo 127 bodova, a prati ga Aleš Espargaro sa 118.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje