petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjaja slavio u Asenu, Espargaro junak dana

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja pobednik je trke za Veliku nagradu Holandije. Banjaja je u Asenu upisao rutinsku pobedu, jer je od početka pa do kraja držao prvo mesto. Drugo mesto pripalo je Marku Becekiju koji je upisao prvi podijum za VR46 tim. Treće mesto pripalo je Maveriku Vinjalesu iz Aprilije.

Trka nije donela mnogo uzbuđenja, a za to se pobrinuo Banjaja koji je odvezao perfektnu trku. U senci njegove sjajne vožnja ostaje neverovatna trka koju je imao Aleš Espargaro.

Naime, vozač Aprilije je u ranoj fazi trke imao incident sa Fabijom Kvartararom nakon kojeg je pao na 15. mesto. Ipak, to ga nije omelo da nastavi da se bori. Iz kruga u krug, iz krivine u krivinu Espragaro je nadoknađivao pozicije i na kraju završio na četvrtom mestu.

Na kraju trke Fabio Kvartararo je otišao u garažu Aprilije da se izvini velikom rivalu i sve se završilo u najboljem maniru.

Peto mesto pripalo je Džeku Mileru iz Dukatija, ispred Breda Bindera i Žoana Zarka. Prvih deset su kompletirali Žoan Mir, Migel Oliveira i Aleks Rins.

Moto GP šampionat se nastavlja 7. avgusta kada je na programu trka za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje