petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Barti lako do trećeg kola na US Openu

Australijska teniserka Ešli Barti plasirala u treće kolo US Opena. Prva teniserka sveta je u drugoj rundi savladala Dankinju Klaru Tauson rezultatom 2:0, po setovima 6:1 7:5.

Očekivano laka pobeda za Ešli Barti. U prvom setu je maksimalno izdominirala uz obilatu pomoć mlade protivnice kojoj je trebalo malo vremena da se adpatira na uslove. Veliki stadion, velika protivnica, sve su to sitnice koje su i te kako uticele na igru mlade Dankinje koja je u prvom setu uspela da osvojio samo jedan gem.

U drugom setu je viđena dosta veća borba. Barti je set otvorila brejkom, ali ovog puta Tauson je momentalno uzvratila. Od tog trenutka je zaigrala na sve, ili ništa i na momente bila bolja igračica.

Barti svesna da protivnica igra sve bolje diže nivo igre i pravi brejk u sedmom gemu. Činilo se da je to početak kraja, ali nije bio. Pri rezultatu 5:4 u trenucima kada je Barti servirala za pobedu Tauson je napravila brejk i unela dodatnu neizvesnost. No, ta neizvesnost nije dugo potrajala, jer je Barti veoma brzo napravila brejk i privela meč kraju.

Za plasman u četvrtu rundu Barti će igrati protiv bolje iz duela Rodžers/Kiristea.

Ostali rezultati:

Stivens – Gof 6:4 6:2
Gračeva – Badosa 6:4 6:4
Benčić – Trevisan 6:3 6:1
Švjontek – Fero 3:6 7:6 (7:3) 6:0
Kontavejt – Tejkman 6:4 6:1
Sakari – Siniakova 6:4 6:2
Soribes Tormo – Hsieh 6:1 6:3
Radukanu – Žang 6:2 6:4


Fotografija je preuzeta sa: https://www.usopen.org/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje