četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bastijanini slavio u Aragonu, neslavan povratak Markesa

Vozač Gresini Rejsinga Enea Bastijanini pobednik je trke za Veliku nagradu Španije. Mladi Italijan je u Aragonu došao do četvrte pobede uz sezoni nakon što je u direktnom duelu savladao Frančeska Banjaju iz Dukatija. Razlika između njih dvojice bila je svega 42 hiljaditinke. Treće mesto pripalo je Alešu Espargaru iz Aprilije.

Trka je bila uzbudljiva, ali pre svega zbog incidenata. Najveći krivac za gotovo svaku kontroverznu scenu na stazi bio je povratnik Mark Markes koji se vratio trkanju posle šest meseci pauze. Iskusni Markes je bio inicijator dva incidenta nakon koji su trku završili aktuelni šampion Fabio Kvartararo i Takaaki Nakagami.

Rano ispadanje Kvartarara je dalo dodatni motiv Banjaji koji je inače krenuo sa pol pozicije. Imao je Banjaja prvo mesto, a onda je usledio poslednji krug u kojem je sjajni Bastijanini u prvo vreme napravio pobednički manver i za treptaj oka bio ispred Banjaje.

Najbolji među ostalima bio je Bred Binder iz KTM-a, peto mesto pripalo je Džeku Mileru iz Dukatija. Prvih deset su kompletirali Horhe Martin, Luka Marini, Žoan Zarko, Aleks Rins i Marko Bezeki.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Kvartararo sa 211 bodova, ali njegova prednost se dobrano istopila, jer sada razlika između njega i Banjaje iznosi svega 10 bodova.
Moto GP šampionat se nastavlja već sledećeg vikenda kada je na programu trka za Veliku nagradu Japana.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje