petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Belinda Benčić na korak od zlatne medalje

Švajcarska teniserka Belinda Benčić prva je finalistkinja teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju. Benčićeva je u prvom polufinalu savladala Kazahstanku Eleni Ribakinu rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:2) 4:6 6:3.

Tenis koji su prikazale Benčićeva i Ribakina je bio dostojan i velikog finala. Mnogo nadmudrivanja, igra nerava, dugu poeni, sve što tenis može da pruži kao igra viđeno je u ovom meču.

U prvom setu igralo se u serijama. Obe su napravile po dva brejka, a pobednica prvog seta je odlučena u taj brejku. Benčićeva je bila sigurnija, i taj deo igre osvojila rezultatom 7:2.

Sjajno otvaranje seta imala je Benčićeva, jer je napravila brejk za 2:0, ali na njenu žalost nije uspela da ga potvrdi. Ribakina je uzvratila ribrejkom, i tu su stvari počele da se menjaju. Kazahstanka je bila bolja igračica, a tu bolju igru je krunisala brejkom u sedmom gemu koji joj je doneo i set.

U naletu je bila Ribakina u odlučujućem setu. U dva navrata je prva stizala do brejka, no ni ona nije uspela da napravi prelomni udarac. Za to je na kraju kažnjena, jer Benčićeva nakon izjednačenja vrši pritisak na protivnicu i brejkom u osmom gemu prelama meč na svoju stranu.

Za zlatnu medelju Belinda Benčić će igrati protiv bolje iz duela Svitolina/Vondrušova.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje