nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Benzema kratko i jasno o svom odlasku u Saudijsku Arabiju

Karim Benzema odlazi iz Reala, objavio je klub u kojem je Francuz postao legenda. Peti po broju utakmica (647) za najveći svetski klub, 2. najbolji strelac u istoriji (353) i 1. asistent (165), kao i kapiten. Još uvek nije službeno potvrđeno gde će napadač nastaviti karijeru nakon što mu završi ugovor s Realom,ali je izvesno da će to biti saudijski Al Ittihad, koji mu je ponudio 400 miliona evra za 2 sezone.

Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su završiti njegov briljantni i nezaboravni period u našem klubu. Real želi iskazati zahvalnost i svu svoju ljubav čoveku koji je jedna od naših najvećih legendi“, napisali su iz Reala u saopštenju.

Benzema je u Real stigao kao 21-godišnjak 2009. iz Lyona uz odštetu od 35 miliona evra. U 14 sezona u Realu osvojio je za klub rekordnih 25 trofeja (koliko ima i Marcelo), od čega po pet Ligi šampiona i svetskih klupskih prvenstava, po 4 La Lige i španske i evropske superkupa, kao i 3 Kupa kralja.

Benzema je prvo rekao da odlazi treneru Carlu Ancelottiju u četvrtak, a isti dan je to otkrio i bliskom, neimenovanom prijatelju iz reprezentacije Francuske.

Aouna navodi da je na suigračevo pitanje zašto odbija Real i odlazi u Al Ittihad Benzema odgovorio: „Ko odbija 400 miliona evra?!“ Benzema je u Realu zarađivao 24 milijuna eura bruto godišnje.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje