sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Beretini posle pet setova do četvrtfinala US Opena

Italijanski teniser Mateo Beretini prvi je četvrfinalista na ovogodišnjem US Openu. Beretini je u osmini finala savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:2, po setovima 3:6 7:6 (7:2) 6:3 4:6 6:2.

Kao što to rezultat pokazuje bio je ovo težak meč za Beretinija koji je veoma lako mogao da ode i na drugu stranu.

U prvom setu Fokina je igrao gotovo perfektan tenis. Svoje servis gemove je osvajao veoma lako, a sa druge strane na riternu bio je mnogo veća pretnja. Ključan detalj prvog seta bio je drugi gem kada je Fokina napravio brejk i nakon toga rutinski sačuvao stečenu prednost.

U drugom setu ništa se nije menjalo. Fokina je nastavio u istom ritmu, u petom gemu došao do brejka i onda naprasno stao. Mladi Španac nije uspeo da potvrdi brejk i to mu se obilo o glavu. Beretini je uzvratio ribrejkom i tu su stvari počele da se manjaju. Beretini je dobio na samopouzdanju i kasnije kroz taj brejk došao do izjednačenja.

Treći set donosi dominaciju Beretinija. Italijan je sada bio dosta vreća pretnja po protivnički servis, a dovoljan mu je bio brejk iz prvog gema.

No, Fokina se nije predavao. Španac je pronašao neku energiju i dosta popravio igru u četvrtom setu. Čini se da je Beretini prerano pomislio da je posao gotov. Španac pravi brejku u trećem gemu koji mu ujedno donosi i izjednačenje.

Odlučujući set donosi dosta drame. Ključni detalj su viđeni u ranoj fazi kada je viđena prava rebija brejkova. Viđeno je čak tri vezana brejka od kojih je Beretini napravio, što je prelomilo meč na njegovu stranu.

Beretini će za plasman u polufinale igrati protiv boljeg iz duela Rud/Mute.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje