subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Bivši igrač Partizana: Tukao sam Jokića, ali…

Trenutni centar Phoenix Sunsa koji je iznenada dobio mnogo veću rolu povredom startnog centra DeAndre Aytona, izneo je svoje viđenje kako je igrati protiv Nikole Jokića.

Bivši centar Partizana – Jock Landale koji je upravo u Beogradu krenuo sa profesinalnom karijerom komentarisao je kakve je sve muke imao u duleima sa srpskim centrom.

Sve radim kako treba, jurim ga po terenu, kad je dobio loptu odlično sam postavljen, pratim ga… I onda te samo okrene ramenom i desnom rukom pogodi iz koraka… A nisam mogao odigrati bolju odbranu. Doslovno sam sve napravio, sve što se moglo da mu oduzmem loptu. Usput sam ga tukao, zapravo radio sam to celu seriju„, priznao je Landale.

Sve vreme sam ga udarao. To je bio plan, ideja je bila da trčim za njim po terenu i tučem ga koliko god je moguće. Mislim da mi je napadački skok drastično pao jer nisam ni gledao loptu, samo sam pokušavao protrčati kroz njega da ga iscrpim„, nastavio je u istom tonu i istaknuo što pamti:

Bio je i taj pas. Dobio je loptu na vrhu, držim ruku na njegovim grudima, osvrnem se preko levog ramena da vidim ko se gde nalazi, vraćam pogled na njega i samo vidim ruku ispred sebe. Okrenem se opet, Kentavious Caldwell-Pope pogađa. Pitam se: ‘Kako mu je dobacio loptu onde, to nema nikakvog smisla.’ Neću lagati, bilo je dosta toga.“

Počelo me frustrirati kada je on počeo nabijati monstruozne brojke. Ja sam ga dobro čuvao, držao ga na postotku šuta manjem od 50%. Ali svi su govorili: ‘Pa, naravno da će to napraviti onoj propalici Jocku Landaleu. Ko je taj tip, pobogu?’ Pa, zar ne vidite? Zar ne vidite koliko ga teram da radi?

Onda su uskočili navijači Lakersa, kao, nećemo mi imati te probleme jer Anthony Davis je 10 puta bolji igrač od Jocka. U nekim stvarima verojatno i je. Ali naterao sam ga da radi. Onda samo shvatiš da ga nećeš moći zaustaviti. Jednostavno se to ne može. I niko drugi ne može, baš me briga šta ko kaže.

Postoje igrači koji možda nekad odigraju i iznad njegove razine, ali će definitivno pasti. On nikad. On je uvek na vrhu. Nikad nema lošu utakmicu. Brz je. Vertikalno nije atleta kao drugi. Ali njegova sposobnost da izabere uglove i brzo do njih dođe, to kako koristi gornji deo tela da okrene ljude, to nema niko„, zaključio je.

(33) Jock Landale describes what it’s like guarding Nikola Jokic – YouTube

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje