nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Bodrioga o statusu Zvezde i Partizana za sledeću sezonu EL

Partizan je zastao kada je bio na pragu plasmana na završni turnir Evrolige. Crvena zvezda je ostavila dobar utisak, ali nije uspela da prođe među osam najboljih. O učinku dva srpska kluba, ali i o šansama da se i sledeće sezone nađu u elitnom takmičenju, za Sport klub je govorio proslavljeni Dejan Bodiroga, predsednik Evrolige.

Imali su izuzetno uspešnu sezonu. Partizan je bio vrlo blizu da uđe na fajnal for, Zvezda da uđe u plej-of. Iza njih je fantastična sezona, da se iz Beograda i Srbije šalje takva slika, da praktično svake nedelje dođe između 25.000 i 30.000 ljudi da gledaju Evroligu, da gledaju košarku – rekao je Bodiroga.

Slavni košarkaš je prvi put javno govorio o mogućnosti da Srbija i dogodine ima dva predstavnika.

– Mislim da postoje dobre šanse za budućnost. Bila bi velika stvar da uvek imamo dva kluba iz Beograda u Evroligi. Ali, videćemo sledećeg meseca – rekao je Dejan Bodiroga i precizirao da će odluka o učesnicima Evrolige da bude doneta krajem juna.

Crvena zvezda i Partizan već mesecima vađe kao glavni kandidati za dobijanje specijalne pozivnice. Jedno mesto dobiće pobednik ABA lige, dok će mnogo toga da zavisi od mogućeg odustajanja Gran Kanarije. Španski klub je osigurao mesto kao pobednik Evrokupa, ali je nedavno najavio da će da odustane od Evrolige.


Izvor: MaxbetSport

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje