četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Brazilka izbacila prvu na svetu

Brazilska teniserka Beatriz Hadad Maija napravila je jedno od većih iznenađenja na turniru u Torontu. Hadada je ni manje ni više savladala prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Posle borbe koja je trajala tri sada i jedan minut, Hadad je slavila sa 2:1, po setovima 6:4 3:6 7:5.

Sve što tenis kao igra može da pruži viđeno je u ovom meču. Velika borba, sjajni poeni, preokreti, te je publika zasigurno uživala.

U prva dva seta po jedan brejk je bio dovoljan da obe osvoje po set. U prvom setu Hadad je do brejka došla u u petom gemu i nakon toga sačuvala prednost do kraja. U drugom setu mnogo više drame i nervoze. Brejk lopte su se ređale i sa jedne i sa druge strane, a u takvoj igri bolje se snašla Švjontek koja do brejka dolazi u šestom gemu, koji joj je doneo izjednačenje.

Treći set donosi najveću borbu. Osokoljena osvajanjem drugog seta Švjontek odmah napada u prvom gemu trećeg seta i dolazi do brejka, no Hadad ekspresno uzvraća ribrejkom. Sredinom seta je ponovo viđena razmena brejkova, ali ovog puta Hadad prva stiže do brejka da bi nakon toga Švjontek uzvratila.

Na kraju, ključni detalj meča bio je 12. gem kada je Hadad posle velike drame iskoristila tek četvrtu meč loptu i plasirala se u narednu fazu turnira gde je čeka Belinda Benčić.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennismajors.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje