ponedeljak, 20. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Britanija u delirijumu, Kameron Nori u polufinalu Vimbldona

Britanski teniser Kameron Nori drugi je polufinalista Vimbldona. Nori je u četvrtfinalu savladao Belgijanca Davida Gofana sa 3:2, po setovima 3:6 7:5 2:6 6:3 7:5.

U najmanju ruku turbulentan meč koji je lako mogao da ode i na drugu stvarnu, a presudila je sigurnija igra Norija u onim bitnim poenima.

Nije dobro počelo po Norija. Gofan je bio dosta bolji na otvaranju meča, a tu dobru igru naplatio je u šestom gemu kada je napravio brejk i sačuvao ga do kraja seta.

Ni u drugom setu se nije mnogo šta promenilo. Gofan je bio bolji igrač i ponovo je prvi napraivio brejk u sedmom gemu. Ipak, Nori je imao odgovor, jer je u narednom gemu uzvratio ribrejkom i tu se sve promenilo. Uz veliku podršku publike Nori je u 12. gemu došao do novog brejka, a samim tim i seta.

Treći set donosi novu domiaciju Gofana. Belgijanac je imao brutalan odvogor u trećem setu kada je osvojio četiri uvodna gema. Nori je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, ali servis mu nije radio i Gofan je nakon toga došao do još jednog brejka i poveo sa 2:1.

Četvrti set donosi možda i najveću borbu. Igralo se gem za gem sve do osmog gema kada Nori pravi brejk. U petom setu Nori je bio nešto sigurniji i hrabriji. Ključan je bio 11. gem kada je Gofan poklekao i prepustio servis protivniku, a samim tim i meč.

Nori će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.bbc.co.uk/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje