utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Cedevita dovela talentovanog igrača iz Reala

Mladi talentovani slovenački košarkaš Dan Duščak, potpisao je ugovor prema kojem će naredne četiri sezone ostati u Ljubljani, seli se u košarkaški klub Cedevita Olimpija iz prestonice Španije.
Dan Duščak, mladi i talentovani slovenački košarkaš, koji je 2. jula napunio 18 godina, prelazi iz kraljevskog Real Madrida u ekipu Cedevite Olimpije. Sin nekadašnjeg Zmaja Slavka Duščaka potpisao je četvorogodišnji ugovor sa ljubljanskim timom. Duščak, koji slovi za jednog od najtalentovanijih košarkaša svoje generacije u Evropi, preselio se u Madrid 2017. godine iz svog matičnog KK Grosuplje i prošao školu košarke madridskog kluba. Mladi Duščak se 2019. pridružio pripremama članskog tima Real Madrida i između ostalog debitovao je u dresu kraljevskog kluba u pripremnim utakmicama u sklopu priprema za sezonu 2019/20.

U svojoj mladoj karijeri, Duščak se dva puta predstavio na Adidas turniru nove generacije koji organizuje Evroliga. U sezoni 2018/19 igrao je u osam utakmica i postigao ukupno 16 poena, a sezonu kasnije u proseku je postigao 6,8 poena. 2017. godine Duščak je igrao na Evropskom prvenstvu A divizije za dečake do 16 godina, a u sedam utakmica u nešto više od devet minuta koje je proveo na parketu postigao je 2,9 poena, 1,7 skokova i 0,6 asistencija. .


Izvor: KK Cedevita Olimpija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje