petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Centar Partizana potpisao za italijanski klub

Srpski vaterpolista, Đorđe Lazić, nosiće kapicu italijanske Breše u narednoj sezoni.

Nekadašnji centar Partizana, koji je prethodne dve sezone proveo u mađarskom Solnoku, danas je potpisao ugovor sa Brešom, a u razgovoru za Vaterpolo vesti je istakao koliko mu je značio rad sa Živkom Gocićem u prethodne dve godine.

Lazić se u ponedeljak pojavio na okupljanju reprezentacije u Košutnjaku, a sledeće nedelje će posle više od dva meseca ponovo uskočiti u bazen.

– Svakako je neobično. Mislim da nikada vaterpolisti nisu napravili pauzu od dva meseca.Još uvek radimo na suvom, u teretani, igramo košarku i fudbal. Sledeće nedelje treba da skočimo u vodu – rekao je Lazić, koji će u Beogradu na pripremama reprezentacije ostati do kraja jula.

Lazić je 2018. bio igrač Solnoka, koji je sa klupe predvodio Gocić, a u vodi su mu saigrači u prvoj sezoni bili Andrija Prlainović, Viktor Rašović i Milan Aleksić, a prošle sezone su tu bili i Gavril Subotić i Duško Pijetlović, koji igra na istoj poziciji kao i Lazić.

– Mislim da nisam mogao bolji inostrani klub da izaberem kao prvi. Imao sam Žileta za trenera, u prvoj sezoni su tu bili Prle i Mića, koji su mi pomogli u bazenu i van njega. Posle je došao Duško, od koga sam svakako mnogo naučio. Jaka liga, imali smo utakmice u Ligi šampiona i mislim da sam dosta napredovao i naučio kroz te dve godine.

Nova stanica u karijeri 24-godišnjeg centra biće Breša, u kojoj su pre nekoliko sezona igrali Nemanja Ubović i Sava Ranđelović.

– Sve je još sveže. Pričao sam jutros sa Savom i njegovi utisci su pozitivni. Znam kakva je Breša ekipa, prvenstvo je jako i jedva čekam da se upustim u novi izazov. Mislim da je to pravi potez. Trener je dobar, odlično se radi i ekipa će biti kvalitetna.

Pored Lazića, Brešu su pojačali grčki reprezentativac Angelos Vlahopulos, Edoardo Di Soma i Vićenco Dolče, a klub je zainteresovan i za hrvatskog vaterpolistu, Mara Jokovića.


Vest preuzeta sa Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje