subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Cicipas preko Štrufa do polufinala Dubaija

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju. Cicipas je posle velike borbe savladao Nemca Jana Lenarda Štrufa rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:4 6:4.

Još jednom se pokazalo da je Štruf jedan od nezgodnijih protivnika za Cicipasa. Nemac je došao do prvog seta brejkom u desetom gemu. U drugom setu Cicipas je rano došao do brejka. Uspeo je da uhvati mini pad u igri Štrufa, kada je Nemcu pre svega stao prvi servis. Na kraju se isptavilo da je taj brejk bio dovoljan za osvajanje seta i izjednačenje.

Velika borba se vodila i u odlučujućem trećem setu. Igralo se gem za gem, jer su serveri radili sjajan posao. Ipak, prvi koji je pokleknuio bio je Štruf. U devetom gemu dozvolio je sebi da izgubi svoj servis, a da je imao 40:0. Cicipas je nekako uspeo da napravi brejk i nakon toga odserivra za pobedu.

Cicipas je plasmanom u polufinale odbrani bodove osvojene prethodne sezone, a za finale će igrati protiv Britanca Danijela Evansa, koji je nešto ranije savladao Rusa Andreja Rubljova.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/en

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje