petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čilić u polufinalu Singapura

Hrvatski tenisera Marini Čilić plasirao se u polufinale turnira u Singapuru. Čilić je u četvrtfinalu savladao Korejca Sonvona Kvona rezultatom 2:1, po setovima 6:2 2:6 7:5.

Očekivano težak meč za Čilića, jer je Kvon u Singapur došao sa titulu u Bieli. Hrvatski teniser je imao mnogo bolje otvaranje meča. Sjajno je servirao i još bolje riternira. Rutinski je napravio dva brejka u prvom setu i poveo sa 1:0.

Ipak, u drugom setu dolazi do pada u igri, koji je Kvon znao da iskoristi. Egal je bilo do 3:2, a onda je Kvon uzvratio istom merom i sa dva brejka izjednačio na 1:1.

Odlučujući set donosi možda i najveću borbu. Čilić je vršio enormno veliki pritisak na Kvonov servis, ali nikako nije uspeo da napravi prelomi udarac. Svaki servis gem Kvona je bio dramatičan, a konačno je brejk viđen u sedmom gemu. Čilić je naparavio brejk, ali uporni Korejac se vratio momentalno. Na kraju, Čilić je uspeo da izbegne taj brejk, jer je napravio brejk pre traj brejka i plasirase u polufinale gde ga čeka Aleksej Popirin.

Ostali rezultati:

Popirin – Ebden 6:4 7:6
Albot – Manarino 6:3 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje