petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Crno-beli na +22 u Poljskoj za desetu pobedu u Evrokupu

Veoma inspirativna dvorana „Stulecia“ ili „Centanial“ u Vroclavu bila je mesto na kojem je Partizan NIS večeras izvojevao svoju desetu pobedu u ovosezonskom izdanju 7Days Evrokupa. U multifunkcionalnom zdanju koje je izgrađeno još 1913. godine u čast stogodišnjice Pruske pobede protiv Napoleona, Partizan NIS je od starta meča kontrolisao dešavanja pod oba koša. „Blickrig“ crno-belih je doneo početnih 4:19, odnosno 14:29 nakon prvih 10 minuta susreta.

U drugoj deonici, Parni valjak je nastavio u istom ritmu, pa je sa 50 postignutih poena u prvom poluvremenu imao velikih 19 poena prednosti. U trećoj četvrtini, domaći tim je pokušao da se vrati u meč, ali sem prilaska na -11 na isteku 30. minuta, Slask nije uspeo da ozbiljnije ugrozi prednost Partizana NIS.

U poslednjoj četvrtini, crno-beli su preko Ledeja, Mura, Madara i Lesora ponovo povećali na +20, a konačnih +22 su poenima u smiraj meča doneli Glas, Vukčević i Koprivica.

Na konferenciji za medije održanoj posle večerašnje utakmice, trener Partizana NIS, Željko Obradović je rekao:

„Imali smo iskustvo igranja protiv Slaska iz prve utakmice. Tada smo igrali na našem terenu i bilo je jako teško. Zato smo došli ovde pripremljeni da odigramo ozbiljnu utakmicu. Tako je i bilo, osim treće deonice gde nam je koncentracija pala. Oni su se trudili da se vrate u igru. Svakako, ostvarili smo važnu pobedu. Čestitam igračima i želim Slasku sreću u narednim mečevima. Mnogo toga se desilo između dve naše utakmice. Imamo dosta mladih igrača. Tu su Madar, Koprivica, Smailagić, Tristan… Njima je potrebno vreme. Ako vidite kako sam vodio meč, želeo sam da igramo ozbiljan meč. Jako sam srećan što imam i iskusne igrače kao što su Panter, Lesor, Ledej, Mur. Oni su iskusni i pokušavaju da pomognu mladim igračima“, poručio je Obradović.

Slask

T. Trajs 13p, Kolenda 7, Kanter 12, Trajs 2, Vojčik, Gabinski 4, Tomčak 6, Karolak 14, Džastis 8, Gordon, Dzijeva 5p, Ramljak

Partizan NIS

Koprivica 10, Mur 3, Glas 2, Lesor 8, Trifunović, Panter 15, Vukčević 6, Avramović 11, Madar 15, Ledej 14, Zagorac 3, Smailagić 6


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje