utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Crvena zvezda – Proleter 4:0 (2:0)

Fubaleri Crvene zvezde rutinski su savladali Proleter sa Slane bare rezultatom 4:0 na stadionu ,,Rajko Mitić“ u okviru 24. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića ušli su veoam ofanzivno u meč i vladali terenom čitavih 90 minuta. Za naš tim golove su postigli Leandro (autogol), Veljko Nikolić, El Fardu Ben i Aleksandar Katai.

Crvena zvezda – Proleter 4:0 (2:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Novica Anđelovski.

Strelci: Leandro (autogol) u 22, Nikolić u 32, Ben u 55. i Katai u 90. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Petrović, Nikolić(od 78. Odada), Ben(od 75. Gavrić), Kanga(od 46. Srnić), Ivanić(od 46. Katai), Pavkov(od 75. Krstović).

Rezerve: Popović, Pankov, Sanogo, Srnić, Gavrić, Gobeljić, Katai, Krstović, Odada, Vukanović.

Proleter:  Župić, Leandro, Mitrović(od 46. Knežević) , Marjanović, Milošević, Kojić(od 63. Jovanović), Ilić, Kovačević, Tomović, Živojinović(od 76. Vesić), Mirosavljev(od 76. Gluščević).

Rezerve: Dragićević, Jovanović, Pejić, Bacanović, Vesić, Golubović, Bašanović, Janković, Gluščević, Ivanović, Knežević.

Predsednik našeg kluba Svetozar Mijailović uručio je defanzivcu crveno-belih Milošu Degeneku dres sa brojem 100, koji simbolizuje odigrante utakmice u dresu Crvene zvezde.

Odmah posle prvog sudijskog zvižduka Zvezda se obrušila na gol Proletera, Ivanić je prebacio odbranu i pronašao Pavkova u kaznenom prostoru, napadač je šutirao ka golu protivnika, ali je lopta otišla pored stative. Igrao se 11. minut kada je Ivanić uputio sjajan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je prečka spasila čuvara mreže Župića. Tri minuta kasnije Kanga je prosledio loptu do Ivanića koji je ponovo pokušao da uposli Pavkova koji je pogodio spoljni deo mreže. Ponovo je golman Župić imao sreće, Ben je u 16. minutu  maestralno izveo slobodan udarac, ali je pogodio prečku.

Veliki pritisak je Crvena zvezda vršila na zadnje linije proletera. Izašao je Pavkov u 20. minutu jedan na jedan sa Župićem, uspeo je da ga prođe, ali posle udarca lopta je prošla pored desne stative. Dobar pokušaj napadača crveno-belih kao da je ,,najavio“ pogodak.  Rodić je dva minuta kasnije posle dodavanja Ivanića odlično probio po levoj strani, pokušao je da nađe Pavkova koji je bio sam na tri metra od gola, ali je prvi do lopte stigao Leandro i poslao je u svoju mrežu za vođstvo Zvezde od 1:0. Igrao se 27. minut kada je Rodić dodao do Pavkova koji je odložio loptu za Ivanića koji je uputio udarac ka golu Proletera, ali lopta je prešla iznad prečke. Odmah posle šanse Ivanića, umalo crveno-beli nisu udvostručili vođstvo.  Rodić je prošao dobro po levoj strani i centrirao ka Pavkovu, ali je Župić uspeo da skine loptu sa glave napadaču iz Begeča.

Konstanto se igralo na polovini Proletera, gosti nisu imali ni jednu konkretnu šansu u dosadašnjem delu igre. Crveno-beli su uspeli da povećaju prednost u 32. minutu kada je Gajić pronašao samog Nikolića na deset metara, a mladi vezni igrač  uputio odličan udarac i lako savladao protivničkog golmana. Na velikim mukama bio je Župić, u 41. minutu centrirao je Gajić sa desne strane, a Rodić je glavom gađao bliži ugao gola, ali nije bilo promene rezultata jer je Župić uspeo da odbrani. Prvu konkretnu šansu na meču Proleter je stvorio u završnici prvog poluvremena, pokušao je Živoinović da savlada Borjana, ali je golman crveno-belih uhvatio ,,živu“ loptu. U poslednjem minutu prvog poluvremena, Nikolić se našao sam posle dodavanja Rodića, šutirao je snažno pod prečku, ali je golman gostiju intervenisao i odbranio pokušaj veznog igrača našeg tima.

Igrao se 54. minut kada je Nikolić dobro probio po levoj strani i centrirao na drugu stativu, Leandro je zakačio loptu i poslao je do Bena koji je rutinski pogodio mrežu za 3:0. Par minuta nakon pogotka našeg krilnog napadača sa Komora, Zvezda je ponovo zapretila po levom boku. Srnić je odložio loptu za Pavkova, ali je Župić uspeo da odbrani pokušaj napadača crveno-belih. Zvezda je nastavila sa ofanzivom i u nastavku utakmice iako je stekla nedostižnu prednost. Nikolić je u 68. minutu pokušao sa distance, uputio je udarac sa oko 20 metara, ali nije pogodio okvir gola. Niz šansi za naš tim nastavio je Katai u 73. minutu kada je šutirao u gol, ali pogodio golmana Župića. Šansu u završnici duela u 78. minutu dobio je Ričard Odada koji je debitant u crveno-belom dresu. Tačku na meč stavio je Katai u 90. minutu nakon odličnog centaršuta Gajića. Crvenu zvezdu u nastavku prvenstva očekuje utakmica sa TSC-om, koja je na programu u sredu od 16 časova i pet minuta.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje