ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Čudo iz Hrvatske

Svi ste poslednjih dana čuli za jedan mali trećeligaški klub iz Hrvatske koji je ostvario milionski transfer.

U pitanju je ekipa Kustošije koja je za 5.2 miliona evra prodala svog igrača Dina Klapiju u Salzburg.

Ipak, malo vas zna, da ovo nije prvi put da su oni ostvarili milionski transfer, a još manje vas zna da će oni uskoro da ostvare i još veći tj profitabilniji transfer.

Prvi milionski transfer koji je Kustošija ostvarila bio je odlazak Mikayila Fayea u Barselonu.Barselona je za ovog igrača platila 1.5miliona, ali u ovom ugovoru ima mnogo bonusa, koji bi mogli da donesu Kustošiji i mnogo više para. Naime, na svakih  7 utakmica koje Faye odigra sa Barselonu, Kustošija dobija 1.5 miliona evra i to sve tako dok ne dođu do 20 miliona. Takođe, Kustošija ima i procente od naredne prodaje.

Sada se sprema nova “ bomba “ iz ovog malog kluba.

Naime, klub je pronašao i doveo mladog igrača Malija Baye Coulibalya i to su ga pronašli u jednoj fudbalskog akademiji u ovoj Afričkoj zemlji. Baye je odigrao sjajno za mladu selekciju Malija i time već sada skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova, među kojima su Lil i Viljareal, a pazite sad, on još nije ni zaigrao za Kustošiju. Njegov dolazak se tek očekuje, a Kustošija već razmišlja o milionskoj prodaji kroz par godina. Procenjuje se da bi mogli da zarade 6 do 7 miliona od ovog budućeg transfera.

Tajna uspeha?

Pa tajna je jednostavna zapravo. Kustošija je uložila u svoju skauting služnu oni imaju mrežu od čak 36 skauta širom sveta. Takvu skauting službu nemaju ni mnogo jači klubovi na Balkanu. To nisu neki anonimusi, baš naprotiv, to su iskusni skauti, skauti koji su radili u Portu, Ajaxu i ostalim klubovima, neki od njih su odgovorni za otkrivanje brojnih zvezda među kojima su Morata, Nacho i ostali. Većina tih skauta je pred penzijom i prihvatili su da rade za ovaj mali klub. Oni ne primaju platu u Kustošiji već rade isključivo na procenat od prodaje talenata koje otkriju.

Kustošija planira da od prodaje ovih igrača izgradi svoju fudbalsku akademiju u koju će dovoditi još više talenata.

Zaista sjajan posao za jedan tako mali klub, mnogi veći klubovi sa Balkana,ali i iz Evrope treba da se uledaju na njih.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje