subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

De Minor izbacio Medvedeva, Feliks i dalje odoleva

Ruski teniser Danil Medvedev nije uspeo da se plasira u osminu finala mastersra u Parizu. Medvedev je u okviru druge runde poražen od Australijanca Aleksa De Minora koji je slavio sa 2:1, po setovima 6:4 2:6 7:5.

Slabo izdanje Medvedeva koje se moglo donekle i očekivati, jer je Rus u Pariz došao sa titulom iz Beča. No, to nikako ne umanjuje pobedu De Minora koji je igrao veoma dobar tenis i svavakako zasluženo ide u narednu fazu turnira.

Prvi set donosi totalni egal, a ključan je bio deseti gem kada Medvedevu neočekivano pada fokus, što De Minor koristi i brejkom zatvara prvi set.

Odgovor Medvedeva bio je veoma brz. Rus nije bio uzdrman gubitkom prvog seta. Naprotiv, to mu je dalo još veći motiv. U sva četiri servis gema protivnika Medvedev je imao brejk lopte, a za sigurno osvajanje prvog seta bilo mu je dovoljno dva brejka.

Sjajnu seriju na riternu Medvedev je nastavio i u trećem setu, jer je napravio brejk. Činilo se da je to početak kraja, no De Minor se sa tim nije složio. Uporni Australijanac se u četvrtom gemu vratio i time čini se destabilizovao Medvedeva. Australijanac je dobio na samoopuzdanju, lako osvajao svoje gemove i na kraju u igri nerava prvi došao do brejka u 12 gemu koji mu je doneo pobedu. De Minor u narednoj fazi turnira igra protiv Amerikanca Frensisa Tiafoa.

Kanadski teniser Feliks Ožea Alijasim nastavlja da prkosi celom ATP turu. Sjajni Kanađanin je pre Pariza vezao tri titule i čini se da nema nameru da položi reket. Feliks se plasirao u osminu finala nakon što je savladao Šveđanina Mikeala Imera sa 2:1, po setovima 6:7 (6:8) 6:4 7:6 (8:6).

Bio je to sjajan meč u kojem su obojica imali svoje šanse,no pobedio je igrač koji je imao više samopouzdanja i hrabrosti, a to je u ovom trenutku svakako Feliks.
Kanađanin je uprkos gubitku prvog seta smogao snage da dođe do preokreta, a u osmini finala ga čeka bolji iz duela Fric/Simon.

Ostali rezultati:

Museti – Basilašvili 6:4 6:4
Tiafo – Drejper 6:3 7:5
Cicipas – Evans 6:3 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje