utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dejvis kup: Lajović „slomio“ Melcera i doneo prvi bod Srbiji

Srpski teniser Dušan Lajović pobedom je otvorio Dejvis kup takmičenje.

Lajović je u prvom kolu Grupe F savladao Austrijanca Džeralda Melcera rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:4) 3:6 7:5.

Još jednom je Dejvis kup pokazao da ATP rank nije merilo u tenisu. Lajović je kao 33. teniser sveta ušao kao veliki favorit u ovaj meč, ali meč je bio sve samo ne lak.

U prvom setu nije bilo brejka. Lajović je izgledao bolje na terenu, ali nije uspeo da dođe do brejka. U skladu sa tim otišlo se u taj brejk koji Lajović dobija rezultatom 7:5.

Činilo se da će gubitak prvog seta da utiče na igru Melcera u nastavku, ali nije. Desilo se ono suprotno. Austrijanac je samo pojačao ritam i brejkom u šestom gemu prelomio set u svoju korist.

Lajović je u odlučujućem setu bio pod velikim pritiskom. Servirao je dobro, ali teško je koristio prilike za brejk. Prvi mini pad u igr Melcera dogodio se u šestom gemu, što je Lajović iskoristio. Ipak, tu nije bilo gotovo. Melcer se vratio u sedmom gemu da bi nakon toga izjednačio na 4:4. Činilo se da će taj brejk odlučiti pobednika, ali Lajović se pobrinuo da izbegne taj brejk lutriju. Srpski teniser je u 12. gemu izrvšio pritisak na protivnika i brejkom završio meč.

U drugom singl duelu snage će odmeriti Novak Đoković i Denis Novak.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje