petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dejvis kup: Sonego za vođstvo Italije

Teniska selekcija Italije povela je sa 1:0 u okviru četvrtfinala Dejvis kupa protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Drzžava. Prvi bod Italiji doneo je Lorenco Sonego koji je savladao Frensisa Tiafoa. Posle borbe koja je trajala dva sata i jedan minut, Sonego je slavio sa 2:0, po setovima 6:3 7:6 (9:7).

Italijani su ove nedelje veoma oslabljeni, jer ne igraju Mateo Beretini i Janik Siner zbog povreda. Ipak, čini se da ih je to dodatno motivisalo, posebno Sonega koji je danas odigrao gotovo perfektan meč.

U prvom setu Sonego je bio skoro pa savršen. To se posebno odnosi na njegove servis gemove koje je osvajao veoma lako. Italijan je posle prvog servisa osvojio 84% poena. Svoje gemove je osvajao brzo i time prebacivao pritisak na Tiafoa koji se nije snašao. Amerikanac je u šestom gemu izgubio servis i to je Sonegu bilo dovoljno da osvoji prvi set.

Drugi set donosi dosta veću borbu. Tiafo je podigao svoj nivo igre, a Sonego je nastavio u istom ritmu. Iako su obojica imali prilike za brejk brejka nije bilo te se otišlo u taj brejk. U igri nerava bio je jači Sonego koji taj brejk dobija sa 9:7.

U drugom singl meču snage će odmeriti Tejlor Fric i Lorenco Museti. Ukoliko pobedi Fric pobednika će odluciti dubl meč.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje