subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dejvis Kup: Srbija maksimalna protiv Španije za plasman u četvrtfinale

Teniska selekcija Srbije zabeležila je i drugu pobedu u okviru Dejvis kupa. Srbija je u okviru drugog kola Grupe C savladala selekciju Španije sa maksimalnih 3:0.

Prvi bod Srbiji doneo je Laslo Đere pobedom nad Albertom Ramosom Vinjolasom. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:4. Sjajna forma iz Amerike preneta je i na reprezentativni nivo, te se pobeda Đerea nije dovodila u pitanje.

Drugi bod, a ujedno i pobedu Srbiji doneo je prvi reket sveta Novak Đoković koji je savladao Alehandra Davodoviča Fokinu sa 2:0, po setovima 6:3 6:4.

Đoković nije bio sa ekipom u toku prve runde zbog osvajanja titule na US Openu, a i obaveza nakon toga, no pridružio se za drugo kolo i doneo pobedu.

Nakon 2:0 organizatori turnira su objavili da se dubl timovi neće menjati. Srbija je i u tom meču slavila, a maksimalnu pobedu Srbiji donose Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović. Srpski tmi je pobedio Fokinu i Granoljersa sa 2:0, po se tovima 6:4 7:6 (15:13).

Ovom pobedom selekcija Srbije je obezbedila plasman u četvrtfinale koje će se u novembru igrati u Malagi. Ostaje samo da se odigra meč protiv selekcije Češke koji će ujedno odrediti ko će biti prvi u ovoj grupi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje